Wij geven u graag een inkijkje in onze bezittingen en schenkingen die wij hebben mogen ontvangen.

Kerstgroep van Harie Trienes uit Tegelen

De Stichting heeft in 2016 de hand kunnen leggen op een 10 delige, 40 cm, Kerstgroep van Harie Trienes uit Tegelen.
Een mooi "cadeau" voor ons 5-jarig bestaan.

Kerstkaarten

De stichting is in het bezit gekomen van ca. 5000 zelfgemaakte kerstkaarten die op techniek zijn gesorteerd en als thema kerst hebben. Van een betrokken lid van de Vereniging "Vrienden van de Kerstgroep" - Nederland hebben we bovendien een verzameling kunst kaarten, met als thema kerst, mogen ontvangen.

Kerstgroepen

Van diverse mensen hebben we kerstgroepen mogen ontvangen. Een deel daarvan zal worden verkocht. De opbrengst is voor de stichting.

Ook zijn er een aantal kerstgroepen aan de stichting geschonken die mogelijk komende kerst weer worden tentoongesteld.

• De gipsen kerstgroep uit de voormalige Annakerk, Amstelveen;
  • Gipsenkerstgroep met merkteken LDV (Linssen en Derkx Venlo);
  • Twee gipsenkerstgroepen met merkteken GLV (Gerard Linssen Venlo);
  • Gipsenkerstgroep met merkteken St.Jos.V (Sint Josef Venlo);
  • Gipsenkerstgroep met merkteken M.G.V. (Michel Gitsels Venlo);
  • Belgische gipsenkerstgroep met merkteken GHP ( G.H.Parentari);
  • Gietmal gipsen beeld;
  • Twee kerstgroepen uit de Sint Jan de Doper Kerk, Amsterdam;
  • 17 delige gipsen Kerstgroep uit 1920;
  • 20 delige gipsen Kerstgroep uit 1948;
  • De Kerstgroep, van aangeklede draad figuren, uit de kerk in Winschoten is in december 2013, door tussenkomst van Bisdom Groningen, overgedragen aan het Ziekenhuis Zuwe hofpoort in Woerden;
  • Een Duitse Kerstgroep uit 1825, van aangeklede houten figuren, is in mei 2015 overgedragen aan het Museum "Haus der Krippen" in Klüsserath.