Wetenswaardig

Klankbeeld "Hoe kwam de Kerststal in Nederland"

Tijdens de Kerstgroepententoonstelling in het Heiligenbeeldenmuseum, Ruurloseweg 101,  Kranenburg / Vorden wordt het nieuwe klankbeeld "Hoe kwam de Kerststal naar Nederland" vertoond.

De samenstelling en productie van dit klankbeeld is met steun van Stichting Heiligenbeeldenmuseum en de stichting tot behoud van erfgoed rond Kerst - Nederland tot stand gekomen.
Script en verhaal: Peter Diemer. Stem Gery Groot Zwanink. Samengesteld door Frans Pietersen. Advies Ton Rutting. Tijdsduur: ca. 25 min.

De Kerstgroepententoonstelling met groepen uit de verzameling van Jan van Hulst is van 7 december 2018 t/m 6 januari 2019.

Open: dagelijks van 12:00-17:00 uur.
Gesloten: 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

De USB creditcard met daarop het klankbeeld is via het Vragen & Contact formulier te bestellen bij onze stichting voor 12,50 euro incl. verzendkosten.

Driekoningen wat een wereldfeest

Samen met het Heiligenbeeldenmuseum Kerk op de Kranenburg hebben wij een klankbeeld uitgegeven.Driekoningen-wat-een-wereldfeest

In het klankbeeld: "Driekoningen wat een wereldfeest" belicht Fons Rouwhorst op poëtische wijze de schoonheid en de betekenis van het Driekoningenfeest. Het feest van Driekoningen wordt op verschillende wijze gevierd. In een boeiende documentaire van ca. 25 min. neemt troubadour Gery Groot Zwaaftink de kijker mee naar de volgende onderwerpen: Het Driekoningenverhaal, Driekoningentradities en Driekoningenzingen.

De DVD is via het Vragen & Contact formulier te bestellen bij onze stichting voor  € 10,00 excl. verzendkosten. Deze bedragen op dit moment € 3,00

Kerstgroepententoonstelling Maastricht

In het museum "Sjoen Limburg", Grote Gracht 74 Maastricht, zijn ca. 40 kerstgroepen van de stichting tentoongesteld.
Ook staan er kerstgroepen, tussen oude Limburgse gebouwen, van Wiel Soudant.

Open: dagelijks van 12:00-20:00 uur.
Gesloten: zondag, 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Teksten Nederlandse Kerstliederen

Het Meertens Instituut heeft, 19 juni 2014, van 50.000 Nederlandse liederen de teksten op het internet gezet. Waaronder 182 Kerst gerelateerde. Voor nadere informatie Liederenbank Meertens Instituut

Schenking van het Catharijnecovent aan Wikipedia

Het Catharijnecovent, Utrecht, heeft 2635 afbeeldingen van hoge resolutie aan Wikipedia geschonken. Waaronder prachtige afbeeldingen van o.a. annuciatie, Jezus geboorte, bezoek herders en koningen en de vlucht naar Egypte. Zie: Afbeeldingen Catharijneconvent